SGK Teşvik Sorgulama İşlemleri İçin Bunlara Dikkat Edin!

Günümüzde işyerlerinin artan maliyetleri doğal olarak işverenleri çeşitli kalemlerden tasarruf etmeye itmektedir. Bu noktada işverenlere devlet tarafından verilen teşviklerin işletmelerin ayakta kalması için son derece önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Özellikle SGK teşvikleri bu anlamda işverenlere ciddi bir ekstra gelir olanağı sağlamakta ve çalışanlar için yeni istihdam imkanları yaratmaktadır.

Peki işletmenizin SGK teşvik primlerinden yararlanıp yararlanamayacağını nasıl öğrenebilirsiniz? Sizin için aşağıda SGK teşvik sorgulama işlemleri hakkında bilgi verdik. Eğer siz de işveren SGK teşvik sorgulama işlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı incelemeye devam edin…

SGK Teşvik Sorgulama İşlemleri İçin Bu Adımları Takip Edin! – SGK Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK teşvik sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sitesini kullanabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmeniz yeterlidir:

  • Tarayıcınızdan SGK internet sitesine giriş yapın,
  • İşveren sistemi kullanıcı girişi sayfasını açın,
  • Burada kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi bilgilerini doldurarak işveren sisteminize giriş yapın,
  • SGK teşvik sorgulama ekranına geçin.

SGK teşvik sorgulama ekranında işletmenizin ve işe almayı düşündüğünüz çalışanın SGK üzerinde bulunan ve sizden girmenizi istediği bilgilerden yararlanarak sizlere gerekli bilgilendirmeleri sağlayacaktır.

Sık Karşılaşılan SGK Teşvik Sorgulama Hata Mesajları

Çok sayıda işveren SGK teşvik sorgulama işlemleri sırasında karşılaştığı hatalar nedeniyle yararlanabileceği teşvikler hakkında bilgi edinememekten yakınmaktadır. Bu nedenle SGK teşvik sorgulama hataları hakkında bilgi vermenin faydalı olacağına inanıyoruz. İşte SGK teşvik sorgulama sırasında sık karşılaşılan hata mesajları:

  • İŞKUR’a kayıtlı personel olmama:

İşe almayı planladığınız personelin İŞKUR kaydını gerçekleştirdiğinizde bu hatadan kurtularak teşvikten faydalanabilirsiniz.

  • Son 3/6 ay çalışıyor görünen personel

İşe almayı planladığınız personelin 3/6 ay SGK’lı olduğu gibi bir hatayla karşılaşıyorsanız süre bitimini beklemeniz gereklidir. Süre bitiminin ardından teşvik programı hala sürüyorsa teşvikten yararlanabilirsiniz.

  • Ortalamaya ilave olmama

Bu hata mesajı işe almayı planladığınız personelin herhangi bir teşvik programı kapsamında değerlendirilemediğini gösterir. Ancak personelin işe alımını yaptıktan sonra farklı bir teşvik programıyla gelecekte yeni bir teşvik fırsatı bulabilirsiniz.

Bunlara Dikkat Edin! – SGK Teşvik Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK teşvik sorgulama işlemleri için eğer İŞKUR’a kayıtlı bir personel adayının istihdamı söz konusuyla öncelikle işe alımını gerçekleştirmeyi planladığınız çalışanın TC kimlik numarası ve eğitim bilgisini sorgulama ekranına girmeniz gerekir. Eğer çalışanın durumu uygunsa sistemde yeşil olarak görünecektir.

Ancak hemen belirtmeliyiz ki SGK teşvikleri yalnızca işe alım ve personel teşviklerinden ibaret değildir. Bu nedenle eğer SGK teşvik primleri ile işletmenize yeni gelir fırsatları yaratmak, maliyet yönetiminizi en iyi şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız alanında uzman bir muhasebe firmasından danışmanlık hizmeti almalısınız. Böylelikle maliyet tasarrufu oranınızı çok daha fazla arttırabilir, yeni istihdam seçenekleri için fırsatlar yakalayabilir, işletmenizi daha kısa sürede büyütebilirsiniz.